Socialdemokrater utpekas som grova brottslingar

Flera socialdemokrater anklagas för att vara grova brottslingar på internet. Bakom uppgiften står det främlingsfientliga partiet Nationaldemokraterna. Partiet uppger samtidigt att socialdemokratiskt slarv låg bakom att en man omkom i en arbetsplatsolycka i Finspång i fjol.

För knappt ett år sedan omkom en man 50-årsåldern i en arbetsplatsolycka i Finspång. Mannen omkom när en vägg vid en grundskola rasade över honom. Polisen utreder just nu olyckan för att se om kommunen har varit skyldig till olyckan.

Men innan polisen har blivit färdig med sin utredning och innan domstolen pekat ut någon skyldig skriver det främlingsfientliga partiet Nationaldemokraterna på sin hemsida att ”socialdemokratiskt slarv ledde till dödsfall”.

Lite senare i artikeln skriver partiet att ett flertal av socialdemokraternas representanter och deras aktiva medlemmar är dömda för grova brott. Kommunalrådet i Finspång, Stig Andersson, som själv nämns i artikeln säger att partiet försöker använda 50-åringens död i ett politiskt syfte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".