Kostnad för övernattning vid Vätternrundan

Cyklisterna som deltar i Vätternrundan kan komma att få betala för sin övernattning i Motala kommuns lokaler från och med i år. Kommunens bildningsnämnd har beslutat att inte längre bjuda på övernattningen


Omkring 1 000 deltagare i Vätternrundan brukar varje år sova över i kommunens lokaler, som skolor och sporthall. Enligt ett förslag från bildningsnämnden så ska det kosta 50 kronor per natt och vuxen och 30 kronor för barn i fortsättningen.

Det är kommunstyrelsen som fattar det avgörande beslutet. Eventuellt kan politikerna vilja sponsra Vätternrundan med rabatterat övernattningspris.

Anledningen till att frågan tagits upp i bildningsnämnden är förutom ekonomin att det är en rättvisefråga, eftersom man tar ut en avgift av alla andra som vill nyttja kommunens lokaler. Det finns också förslag om att man ska kunna ta ut en speciell arrangemangsavgift vid större tillställningar.

Motala kommun har av tradition ställt upp med arbetskraft vid Vätternrundan för att bland annat sköta trafiken med avspärrningar och liknande. Men nu kan det alltså vara slut med gratis övernattning i kommunens lokaler för cyklisterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista