Norrköping Dolphins till kvartsfinal trots gårdagens förlust

Norrköping Dolphins förlorade den sista matchen i basketligans play off 1 borta mot Södertälje igår, 107 - 90 blev resultatet.

Men den matchen saknade betydelse för norrköpingslaget som går direkt till det kvartsfinalspel som inleds hemma den 9 mars. Motståndare blir då vinnaren i åttondelsfinalen mellan Ockelbo och 08 Stockholm.


Det blev Ockelbo som missade en direktplats i basketligans kvartsfinal och i stället tvingas rikta in sig på åttondelsfinalen. I fredagens direkt avgörande möte - där det gällde att undvika sjätte och sista platsen i det så kallade play off 1 - vann Solna med 105-81 på bortaplan.

Ockelbo, som i torsdags avskedade sin amerikanske stjärna Anthony Jones på grund av dubbla rattonykterheter, kom inte upp i tillräcklig standard för att på allvar kunna hota Solnalaget.

Med grundserien avklarad går nu de fem främsta lagen i play off 1 - Plannja, Norrköping, Solna, Södertälje och Sallén - till kvartsfinal. Till kvartsfinal går även tabellettan från play off 2. Den placeringen säkrade Akropol genom att slå 08 Stockholm med 88-70.

Lagen på placeringarna 2-4 i play off 2 - Sundsvall, Jämtland och 08 Stockholm - spelar i åttondelsfinalerna. Femman Helsingborg och sexan Malbas har sedan länge varit avhängda från slutspelschansen. En match återstår före slutspelet, den uppskjutna mellan Akropol och Jämtland som spelas på söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".