Lättare för handikappade besöka stadshus

Stadshuset i Linköping ska handikappanpassas. Med detta hoppas kommunen kunna ge handikappade den demokratiska rätten att närvara vid möten och debatter.

- Det här är något vi velat göra under flera år. Det är ju faktiskt en demokratifråga, säger Elisabet Gustafsson, ordförande i handikapprådet.

Det är ett mål att alla offentliga byggnader i Linköping ska handikappanpassas och nu är det alltså stadshusets tur. Handikapporganisationerna har själva deltagit i planeringen och syftet är framförallt att handikappade på ett enkelt sätt kunna ta sig in i stadshuset och delta på möten och debatter.

Linköpings stadshus är också k-märkt men man har ändå fått till en lösning som gör att till exempel rullstolsburna ska kunna ta sig runt i byggnaden. 

- Tillsammans med byggföretag så ser vi att det går att lösa utan att förstöra värdena i det här gamla huset, säger Gustafsson.

Handikappanspassningen av stadshuset i Linköping beräknas vara klar i slutet av detta år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".