Roger Melin, tränare i LHC

Ishockey: LHC vann över Timrå

Det krävdes återigen en förlängning för att avgöra kvartsfinallagen Timrå och Linköping åt. I går var LHC det starkaste laget och kunde sätta 2-1 efter två minuter.

Efter en långsam och nästan trevande matchinledning tar Timrå kommandot och vaskar fram flera stora chanser. Daniel Sperrle i gästernas mål storspelar emellertid i Fredrik Norrenas frånvaro. När drygt tre minuter återstår av perioden får Timrå utdelning i power play.

Backen Kalle Koskinen grundlurar Linköpingsboxen med en genial passning och Valerij Krykov kan inte gärna missa öppet mål. I andra perioden lägger Timrå i en högre växel och har flera gyllene tillfällen att avgöra. Men Linköping ville annat. I spel i numerärt underläge stjäl Per Eklund pucken vid blå och åker över hela banan och lyckas - trots hård uppvaktning - pilla in pucken bakom Timråmålvakten Corey Hirsch, som fick chansen i stället för ljumskadade Kapanen. En stark individuell prestation, även om målet inte såg otagbart ut.

Slutperioden bjöd på böljande spel och Linköping blev allt starkare och var närmast segern. Jussi Tarvainen missade exempelvis två frilägen med Hirsch. För tredje gången på lika många matcher gick matchen till sudden death. Och efter 2.11 kliver Fredrik Emvall fram och trycker in segerpucken för LHC. Rysaren fortsätter på söndag

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".