Motala

Supertalang från Udinese till Motala

Just nu pågår värvningscirkusen bland Europas bästa fotbollsklubbar. Mitt i silly season har Motala AIF lyckats värva från Italienska storklubben Udinese. Det är 17-åriga försvarstalangen Gustav Hellman som lämnar Italien för spel i svenska division två resten av året.

– Det var mest för att få lite a-lagsfotboll och en intressant stad, säger Hellman.

Hellman lämnade Sverige som för två år sedan som 15-åring och varit ungdomsproffs i Udinese. Tre träningsmatcher med a-laget. Och när han skulle vända hemåt igen blev det alltså Motala.

– Jag hade lite olika alternativ men det var mest att få spela med reservlag och U21-lag så jag valde Motala istället, det känns mycket bättre, säger han.

Hellman är inte spelklar för kvällens derby mot Linköping men Motalas ordförande Mikael Karlsson är mycket nöjd med sin senaste värvning.

– Vi försöker ha våra tentakler ute och vi försöker skapa oss ett rykte att unga lovande killar ska kunna få spela här.

Hur bra är han?
– Det återstår att se. Helt klart är det än av de stora talangerna i Sverige. Han ser jättelovande ut på träning och alldeles självklart kommer han att bli jätteduktig. Men alla behöver spela mycket matcher för att utvecklas. Han kommer givetvis bli en av våra bästa spelare.