M kräver politikers avgång efter badhusaffären i Norrköping

Moderaterna i Norrköping kräver i dag att kultur och fritidsnämndens ordförande Lennart Jansson ska avgå på grund av turerna runt det nybyggda äventyrsbadet, vars budget gång på gång har spräckts.

I ett pressmeddelande skriver oppositionsrådet Jörgen Rundgren att moderaterna inte längre har något förtroende för Lennart Jansson och anklagar honom bland annat för att ”självsvåldigt ha tagit ekonomiska beslut i strid mot gällande regler och föreskrifter”. Moderaterna anser också att ansvaret för kommunens fritidsanläggningar ska skötas av lokalförsörjningskontoret och att badhusaffären ska granskas ännu noggrannare. Lennart Jansson säger själv att han inte har några planer på att avgå och hänvisar till att kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Mattias Ottosson, så sent som igår sa att han har förtroende för Lennart Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".