Ny djurskötarutbildning på Vretaskolan

För att motverka bristen på arbetskraft inom lantbruket har Länsarbetsnämnden tillsammans med studieförbundet
Vuxenskolan startat en djurskötarutbildning.

Utbildningen bedrivs på Vretaskolan utanför Linköping
och på olika gårdar runt om i länet.
Chris Hepper är en av eleverna som går kursen och han stortrivs.
Kursen för djurskötarestartades i höstas för att möta det alltmer ökade behovet av djurskötare inom lantbruket. Utbildningen som är för arbetslösa eller dom som håller på att bli det är 35 veckor lång, hälften praktik och hälften teori. Deltagarna på kursen är mellan 20 - 45 år, alltså betydligt äldre än dom som går gymnasieskolans naturbrukslinje, något som Bo Håkansson som är en av ägarna till gården där Chris Hepper praktiserar bara ser som en fördel och hoppas på att flera människor med andra erfarenheter än inom jordbruket söker sig till yrket.
Just nu är det nio elever som går på utbildningen, men det räcker inte säger Bo Eriksson på länsarbetsnämnden som berättar att intresset för utbildningen är stort och att just nu planerar man för ytterligare en kurs.
Chris Hepper som snart går ut den första omgången av kursen är nöjd och känner att han verkligen har hittat sitt drömyrke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".