Linköping

Linköping drabbas av 80-talsfrossa

En rad av 80-talets stora artister kommer i kväll till Linköping. Alphaville, Howard Jones, Lustans Lakejer och Jakob Hellman samsas om scenutrymmet.

– Det här med nostalgi. Minnen är något oerhört viktiga, att för en kväll uppleva det man gjorde som ung är väl fantastiskt, säger Per Alexandersson är ansvarig för festivalen.

Forever Young, som turnén heter, har premiär i Linköping i kväll. På scenen finns Alphaville, Howard Jones, Jakob Hellman, Lustans Lakejer, Reeperbahn, Ultravox.

– Alphaville var ett band som vi verkligen ville ha med. Det är så oerhört förknippat med 1980-talet, säger Alexandersson.

En del band får man nästan slita av scenen, en del kan nog tycka att det är patetiskt att det håller på så länge. Vad säger du om de artister som står på scen i kväll?

-- Musik kan aldrig bli patetiskt. Viss musik är tidlös. Det som om man skulle avfärda Beethoven, det gör ju ingen. Utövarens ålder har ju ingen betydelse, det är ju musiken som har någon betydelse.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista