Beslut om folkomröstning ikväll

I kväll tar kommunfullmäktige i Norrköping beslut om kravet på folkomröstning om Vrinnevisjukhusets framtid. Partierna verkar nu överens om att en folkomröstning bör genomföras. Men hur frågan exakt ska formuleras kommer att bli klart först ikväll.

Så här lyder formuleringen nu: ”Jag tycker att Vrinnevisjukhuset snarast skall existera i form av ett komplett länssjukhus med dygnetruntöppet och komplett akutmottagning samt fullvärdig vård”. Den formuleringen togs det beslut om i torsdags.

Det som inte finns med av namninsamlingens ord är då i princip den avslutande meningen som löd: ”finansierad med våra skatter, men i alternativ drift”. Socialdemokraterna behöver ändå ha en sista diskussion före fullmäktige, alla partier ska träffas kvarten före. Och sen dyker det säkert upp krav i kväll säger Margaretha Ericsson, oppositionsråd för Kristdemokraterna i Norrköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".