Receptfritt hjälper pollenallergiker

Våren är nästan här men ett av vårtecknen är dessvärre att pollenallergikerna får snuva, rinnande ögon och klåda. Men det finns hjälp säger Mirjam Karlsson på Apoteket Hjorten i Norrköping och det är ofta inte nödvändigt att söka läkare för redan dom receptfria läkemedlen biter på allergisymptomen.

Efter högst en vecka bör man märka effekten annars är det lika bra att testa ett nytt läkemedel, för det finns olika aktiva substanser i olika tabletter och det finns olika metoder.

Men det kan bli dyrt för den som behöver allergimedicin länge,eftersom prisskillnaderna är stora, från 40 kronor i månaden till 150 kronor för 2 veckor.

Även den som medicinerar bör lyssna på pollenrapporterna och hålla sig inne när det är som värst och ta det lugnt. Vädra kläder på morgonen när det finns mindre pollen och inte hänga tvätten ute.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".