Uppsagd undersköterska uppgiven men får hjälp av facket

Undersköterskan Chrisleine Axelsson som blev smittad på det äldreboende där hon jobbade känner sig uppgiven då hon nu blivit uppsagd. Men Kommunalarbetarförbundet vägrar acceptera uppsägningen och har meddelat företaget Svensk äldreomsorg att dom har ogiltigförklarat uppsägningen.

Svensk äldreomsorg hävdar att dom tagit sitt arbetsgivaransvar då dom försökt ordna något annat jobb, förutom vårdjobb, inom företaget. Chrisleine Axelsson får nämligen, enligt företaget, inte jobba inom vården eftersom hon blivit smittad av en antibiotika resistent bakterie (MRSA).
Kommunalarbetarförbundet accepterar dock inte uppsägningen och har i ett brev till företaget Svensk äldreomsorg ogiltigförklarat uppsägningen. Jörgen Andersson som är förhandlare på kommunal säger till Sveriges Radio Östergötland att han tror att chanserna är goda för Chrisleine.
Om ett par veckor kommer förhandlingarna mellan Svensk äldreomsorg och Kommunalarbetarförbundet att äga rum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".