Ingen MC drop-in hos besiktningen

Våren är här och med den motorcyklarna på våra vägar. Men det ser inte ut att bli någon riktig mc-träff utanför Bilprovningens stationer den här våren. Kontrollstationerna håller som vanligt öppet särskilt för motorcyklar under en lördag i april - men utan drop-in!

Det återstår att se om det blir någon stämning utanför kontrollstationerna, den 24 april, som det har brukat bli när hundratals mc-förare väntat på sin tur.

För det blir också färre mc-besiktningar över huvudtaget från och med i år. Nu är det besiktning vartannat år som gäller och motorcyklar från 1987 och framåt behöver inte komma in i år om de kontrollerades förra året. Och motorcyklar som är äldre än så slipper nästa år Och vartannat år är är fullt tillräckligt tycker Johan Rahm, besiktningsman från Mjölby, för folk är duktiga på att sköta sina motorcyklar.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".