Långtidsarbetslösheten bland unga minskar i länet

Långtidsarbetslösheten bland unga minskade under de tre första månaderna i år - i Östergötland. Ett trendbrott jämfört med förra året när de bara blev fler och fler. 550 ungdomar var långtidsarbetslösa i slutet av mars och det är 235 färre än i slutet av förra året.

Länsarbetsnämnden satsar i år särskilt på den här gruppen - bland annat arbetar 4 personer heltid för att på ett intensivare och närmare sätt hjälpa de unga att få arbete.

Ungdomar räknas som långtidsarbetslösa efter 100 dagar utan arbete och förra året blev antalet unga som varit utan jobb länge bara fler och fler. Länsarbetsnämnderna fick då i uppdrag   att halvera långtidsarbetslösheten i den här gruppen till i slutet av augusti i år. 1.5 miljon extra fick Länsarbetsnämnden i Östergötland till detta och nu arbetar 4 personer heltid för att på ett intensivare och närmare sätt hjälpa de här unga att få arbete. I slutet av mars var 550 ungdomar långtidsarbetslöa i Östergötland - 235 färre än innan årsskiftet. Men har de fått jobb eller placerats i olika program

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".