Många förslag om Linköpings framtid

Linköpings kommun har en vision om en större och mer levande stad. Målsättningen är att staden ska växa till 200 000 invånare och det finns flera förslag på hur det ska kunna ske.

En levande stadskärna med fler bostäder och ett rikt kulturliv är något som Linköpings socialdemokrater och folkpartister föreslår.
Moderaterna vill fördjupa samverkan med Norrköpings och knyta dom bägge städerna närmare varandra i den fjärde storstadsregionen.

Vänsterpartiet slår ett slag för miljön och efterlyser vackra naturområden och ekologisk hållbarhet vid nybyggnation.

En privatperson föreslår fler och större tomter med mindre skogsområden mellan kvarteren. Vidare fler vackra platser inom kommunen att bygga villor på. Och bredband bör vara standard vi nybyggnation.
En annan privatperson tycker inte alls att vackra lägen för byggnation är viktigt utan slår hellre ett slag för att alla bostadsområden ska ha attraktiv kollektivtrafik inom ett rimligt gångavstånd från bostaden. Orter i anslutning till motorvägen och järnvägstationer längs stambanan , t ex Mantorp, Norsholm och Ljungsbro borde byggas ut tycker den här privatpersonen.

Kinda kommun skriver att Linköpings utveckling är mycket betydelsefull för hela regionen, inte minst för Kinda kommun eftersom kinda har en stor arbetspendling till Linköping men också en inpendling från Linköping och det finns ingenting som tyder på att pendlingen skulle minska eftersom det är en positiv utveckling på företagssidan i Kinda. Linköpings utveckling, när det handlar om arbete, studier osv också är viktigt för Kinda.

Även regionförbundet i Kalmar län har skickat in synpunkter på Linköpings utveckling. Linköpings arbetsmarknadsregion är mycket betydelsefull för hela Kalmar län, särskilt då för norra delen av Kalmar län är det mycket av en överlevndsfråga att genom bättre förbindelser komma närmare den starka tillväxtmotor som finns i Linköpingsregionen anser alltså Regionförbundet i Kalmar län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista