Ovanligt möte mellan biskop och imam

Det är inte speciellt vanligt att företrädare för olika religioner träffas för att diskutera främlingfientlighet. Men nu har det skett i Norrköping. Biskop Martin Lind och imamen Zackaria från den bosniska församlingen i Norrköping har träffats för att diskutera bland annat islamofobin.

Mötet hölls i samband med Biskopens visitation i Tingstad i Norrköping. Förutom biskopen deltog bland annat muslimske imamen Zackaria från den bosniska församlingen som också var positiv till samarbete.

Det tillhör inte vanligheterna att företrädare för olika religioner träffas på det här sättet, och det finns kritiska grupper inom både kristendom och islam. Men Martin Lind menar att det inte finns någan annan väg att gå, än samtalets. Imam Zakaria hoppas på samarbete och dialog och för honom verkar samtal över religionsgränser nästan vara en vana.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".