Andreas Gustafsson i boxningsfinal

Andreas Gustafsson är klar för dagens final i boxningens OS-kvalturnering i Göteborg. Därmed borde Norrköpingstungviktaren från NBK Akilles vara OS-klar.

Men i Aten vill OS-arrangörerna ge en grek en OS-plats i tungvikt. Så kanske inte ens seger i dagens final räcker för att Andreas Gustafsson ska att ta sig till Aten.

Gustafsson vann på RSC i tredje ronden i en mycket bra och spännande semifinal mot irländaren Alan Reynolds på lördagen. Hans finalmotståndare, bulgaren Kubrat Pulev, slog övertygande Vjatjeslav Glazkov från Ukraina på 20-poängsregeln RSC/O i andra ronden.

Gustafsson tog raskt initiativet och förde matchen med bestämdhet. Irländaren började visa tecken på trötthet i slutet av andra ronden. Trött var också svensken efter matchen.
-Jag vet inte riktigt vad det är, men jag känner mig helt slut. Var lika seg i den här matchen som i den förra.

Gustafsson sade att det inte är turerna kring hans eventuella OS-deltagande som påverkat honom
-Nej, de där dumheterna struntar jag totalt i, sa han och såg faktiskt också ut att mena det.

Björn Rosengren, Svenska boxningsförbundets ordförande och vice ordförande Europeiska boxningsförbundet (EABA) gav Gustafsson sitt fulla stöd.
-Bara han vinner i morgon ska jag personligen se till att Andreas kommer till OS, lovade Rosengren efter matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista