SPEEDWAY

Åtta lag i elitserien i speedway

Det blir bara åtta lag i elitserien i speedway nästa säsong. Beslutet togs av Svemos grensektion på måndagskvällen.
– Vi vill ha en jämn serie, säger Christer Gustavsson.

Diskussionerna har stundtals varit högljudda när det gäller antalet lag i nästa års elitserie. Christer Gustavsson på Svemo motiverar måndagens beslut så här.

-Vi har gjort en grundlig genomgång när det gäller förarantal, status på arenor och jämnheten på serien. Dessutom vill jag poängtera att inga lag är namngivna i nuläget, men åtta lag ska det bli.

Nyheter för 2011 blir också att heat 15, det första nomineringsheatet, plockas bort. Dessutom kommer lagen att ha sju förare i matchtruppen i stället för åtta och av dessa sju ska två vara svensklicensierade. En måste dessutom vara U21-förare.

-Nomineringsheatet plockas bort av kostnadsskäl, vi vill hjälpa klubbarna som pratar mycket om besparingar, säger Gustavsson.

Hur slutspelet kommer att utformas 2011 är inte klart. Klart är däremot att det kommer att bli upp- och nedflyttning mellan elitserien och allsvenskan. Formerna för detta är dock inte klara.

På grund av reglerna för nästa år kom sent är datumet för övergångar och laganmälan framflyttat från första till sista november.

Sune Karlsson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".