Motala

Ny sökning efter misstänkt mordoffer

Nya uppgifter gör att polisen nu återupptar sökandet efter kvarlevorna av den 44-åriga kvinna från Motala som försvann för snart fem år sedan.

– Det har kommit in ett tips till polisen som vi bedömer som väldigt intressant och som innehåller så konkret information att vi nu har kriminaltekniker som gräver där vi tror att kroppen möjligen kan finnas, säger kammaråklagare Helene Gestrin.

Det var i slutet av oktober 2005 som den då 44-åriga kvinnan försvann spårlöst efter att ha hälsat på bekanta i Godegård.

Polisen har hela tiden misstänkt att hon blivit mördad, men trots ett omfattande sökande har varken hennes kropp eller någon brottsplats hittats. Nu har dock utredningen fått ny fart. 

I helgen hörde en tipsare av sig med nya uppgifter om var kvinnans kropp kan finnas. Tipset bedöms som högintressant och sedan i går finns fyra kriminaltekniker på plats vid en fastighet i Godegård, som man vet att kvinnan har besökt.

Området har tidigare genomsökts av polisen men den här gången vet man mer exakt var man ska leta, berättar Helene Gestrin.

– Polisen har ju sökt på flera olika ställen utifrån teorier man har haft, men det tips vi nu har fått in handlar om en konkret, avgränsad plats.

 En manlig bekant till kvinnan har vid flera tillfällen pekats ut som misstänkt för mord, men släppts i brist på bevis.

– Det är ingen som är delgiven misstanke idag. Det har ju varit så för några år sedan, men idag är ingen delgiven misstanke.