1 av 2
2 av 2
Fotboll

Åtvidaberg klättrar i tabellen

Åtvidabergs succéhöst fortsätter. Vinsten mot Trelleborg med 3-1 kom efter en riktig kämpainsats och innebär att laget lämnar de nedre strecken.

Radiosporten Dag Malmqvist valde "lagens lirare":
Åtvidaberg: Kristian Bergström
Trelleborg: Andreas Drugge

Det hade bara gått fyra minuter innan hemmalagets lirare Kristian Bergström visade sina kvaliteter när han serverade Paulus Roiha. Den finländska anfallaren, som har både proffs- och landslagsmeriter, ville inte vara sämre och tog snyggt emot bollen innan han prickskjöt in ledningsmålet.

Hemmalagets glädje blev dock inte långvarig då Andreas Drugge bara minuter senare kvitterade med sitt sjunde mål för säsongen vilket innebar att det var 1-1 i halvtid.

I den andra halvleken så hittade ”Åtvid” ytterligare en växel och kanske så var rädslan för kvalspel som sporrade spelarna till dessa nya höjder. Oscar Möller och Jesper Arvidsson såg till att hemmalaget gick upp till 3-1 och Trelleborg lyckades sedan aldrig resa sig.

3-1 innebar att Åtvidaberg passerade både Gais och AIK i tabellen men kanske framförallt att laget tog sig ovan de nedre strecken


Åtvidaberg - Trelleborg 3-1 (1-1)
1-0 Paulus Roiha (4), 1-1 Andreas Drugge (16), 2-1 Oscar Möller (54), 3-1 Jesper Arvidsson (61).

Varningar, Trelleborgs FF: Thommie Persson, Ibrahim Koroma.
Domare: Andreas Ekberg, Stockholm.

Publik: 3 997.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Fråga

Daniel Hallingströms blogg

Följ Daniel Hallingströms blogg. Allt om ÅFF, från insidan.

#link=183529#

Här hittar du alla våra nyheter om Åtvidabergs FF.

#link=160145#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".