Åklagaren Helen Gestrin och Motalapolisens kriminalchef Per-Åke Ekholm vid presskonferensen i Motala. Foto: Sofia Strindvall/SR
Motala

Funnen kropp kan lösa mordgåta

Polisen har hittat en kropp i Godegård som kan vara Motalakvinnan som försvann spårlöst 2005. En 52-årig man sitter nu anhållen misstänkt för mord, han har tidigare varit misstänkt i fallet.

- Så mycket vet jag på det här stadiet att min klient med mycket stor bestämdhet förnekar att han gjort sig skyldig till något brott mot den här kvinnan, säger mannens advokat Anders Berglund till Sveriges Radio Östergötland.

Motalakvinnan försvann spårlöst i oktober 2005 i Godegård utanför Motala och misstänks ha blivit mördad. Den nu anhållne mannen har två gånger tidigare suttit anhållen misstänkt i fallet.

- Huruvida misstankarna mot honom har stärkts i och med att man hittat kroppen det vet jag än så länge mycket lite om, säger Anders Berglund.

Det var förra helgen som polisen fick in ett tips om att kvinnans kvarlevor kan finnas i en gödselstack i Godegård. Polisen bedömde tipset som mycket intressant och började gräva på platsen. I dag vid 11-tiden påträffades en kropp.

Omständigheterna kring händelsen kommer att lämnas ut vid en presskonferens klockan 15 på fredagen, uppger polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".