Konferensanläggningen vid Pinnarps camping utanför Kisa totalförstördes i branden. Foto: Pelles Photo
Kinda

Campingbrand misstänks vara anlagd

Huvudbyggnaden på Pinnarps camping, väster om Kisa, totalförstördes i en brand i natt. Eftersläckning pågår fortfarande. Polisen misstänker att branden har anlagts.

Räddningstjänsten fick larmet strax före klockan elva på lördagkvällen. Ett vittne hade sett lågor flamma upp från Pinnarps camping, cirka 8 kilometer väster om Kisa. När brandmännen kom till platsen strömmade kraftig rök ut ur huvudbyggnaden.

- Det är en stor kåk med både en affärsdel, eget kök och en stor restaurang för ett par hundra gäster och en konferensdel som tar i alla fal 140-150 gäster, berättar Thomas Blixt, räddningsledare vid räddningstjänsten i Kinda.

Hur såg det ut när ni kom till platsen?
- Då var hela byggnaden fullt rökutvecklad med väldigt kraftigt mullrande rök ut ur alla springor som fanns.

Men branden spred sig snabbt och byggnaden gick inte att rädda. Totalt 20 man arbetade under hela natten med att bekämpa branden. Ingen person ska ha kommit till skada.

- Den är helt nedbrunnen, det står två väggar kvar och det övriga ligger kvar på betongplattan.

Vad är det ni gör nu?
- Nu inriktar vi oss på att släcka så mycket vi kan utan att lyfta de takytor som ligger, det kommer att vara jättesvårt för oss. Det är en så kraftig rökutveckling fortfarande så vi vill gärna släcka allt men det kan bli svårt, säger Thomas Blixt vid räddningstjänsten i Kinda.

Polisen misstänker att branden har anlagts och rubricerar händelsen som mordbrand. En teknisk undersökning kommer att genomföras redan under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".