Linköping

Publiken får möta internet

På lördag har Ung scen öst premiär på en internetinspirerad föreställning. Åskådarna ska inte bara iaktta, utan även påverka och kanske även delta.

Publiken bjuds in till rofl-maow-time som är en välkänd internetförkortning.

– Det är en föreställning som är en blandning mellan en show, en föreställning, ett spel, den innehåller liksom internet väldigt många olika saker, säger Ung scen östs regissör och konstnärlige ledare Malin Axelsson

Tillsammans med ensemblen har Malin Axelsson lagt ner ett stort arbete med att undersöka och inventera internet eftersom det är en plats där deras publik tillbringar mycket tid.

De har också pratat med såväl unga som gamla om vad de har för relation till mediet och hur de använder det. Resultatet blev rofl-maow-time.

– Vi har till exempel jobbat med you tube-klipp, att översätta dem till scen, berättar Malin Axelsson som också hoppas att föreställningen ska väcka nya tankar kring internet som ofta förknippas med fara när det gäller unga.

– Det finns också en annan sida av internet att det ger en massa möjligheter att leka med sin identitet att frigöra sig, att lära sig saker, säger hon.