Handboll

100 dagar till VM: "Det är så stort"

I mitten av januari står Sverige som värd för herrarnas VM-turnering i handboll och åtskilliga av matcherna kommer att spelas i Östergötland.   

Sammanlagt kommer 15 gruppspelsmatcher att avgöras i Östergötland, antingen i Himmelstalundshallen i Norrköping eller Cloetta Center i Linköping.

– Jag tycker att det är helt fantastiskt. Herr-VM är så stort. Det är två miljarder tv-tittare som kommer följa det här arrangemanget. Det går inte att förklara hur stort det är. Det är ett världsmästerskap i en sport som spelas på alla kontinenter i världen. Det är ett privilegium för Linköping och Norrköping att få vara med om det här, säger Matilda Boson, landslagspelare från Linköping.

Handbolls-VM blir det största evenemanget i hela Skandinavien nästa år. Och mellan 14 och 20 januari spelas 15 gruppspelsmatcher i Linköping och Norrköping.

Brasilien, Island, Japan, Norge, Ungern och Österrike är dom lag som kommer spela sina matcher i Himmelstalundshallen och Cloetta center.

Förberedelserna pågår för fullt, och det är mycket som måste göras för att mästerskapet ska bli en fullträff för både spelare, ledare, åskådare och pressfolk. Mycket norrmän och österrikare väntas komma på besök till Östergötland under VM.

Enligt arrangörerna börjar hotellen i Linköping och Norrköping redan bli fullbokade.

– Tar vi hand om våra gäster och ser till att de får en bra vistelse här är jag övertygad om att de stora förbunden som anordnar sådana här stora VM och EM kommer att vilja komma tillbaka till Linköping och Norrköping, säger Johan Rustan, vd på Arenabolaget i Linköping.