Kinda

Brand på Pinnarps camping igen

Det brinner i Pinnarps konferensanläggning utanför Kisa igen. Förmodligen är det glöd under plåttaket, som lagt sig som ett lock över glödhärdarna, som fattat eld igen efter den kraftiga branden.

Det var sent i lördags kväll som det började brinna i konferensanläggningen utanför Kisa. Redan på ett tidigt stadium fanns misstankar om att branden kunde vara anlagd.

De misstankarna har stärkts på grund av fynd som gjorts på brandplatsen, sa Christer Branthammer, kriminaltekniker som ansvarar för den tekniska undersökningen, under eftermiddagen i dag. 

Nu brinner det alltså igen, men enligt Ronny Dahlqvist, vakthavande befäl vid polisen i Örebro, är det förmodligen glöden som fattat eld igen.

– Det är ett plåttak som ligger som ett lock över det som finns kvar av byggnaden och glöden. Man får anta att ingen åker dit och sätter eld på en redan nedbrunnen byggnad, säger Ronny Dahlqvist.

Branden rubriceras som mordbrand.

Julia Milder

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.