Polisens avspärrningar runt fyndplatsen i Godegård där kroppen hittades i fredags. Foto: Lasse Hejdenberg/Scanpix
Motala

Kroppen i Godegård identifierad

Rättsläkare har nu konstaterat att den kropp som hittades i en gödselstack i Godegård utanför Motala verkligen är den 44-åriga kvinna som försvann för fem år sedan.

Det var i fredags i förra veckan som kroppen hittades efter ett tips till polisen. Nu har den alltså identifierats, men någon dödsorsak har ännu inte kunnat slås fast.

- Vad obduktionen närmare gett kan jag inte uttala mig om med hänsyn till utredningen. Det enda jag egentligen kan säga just nu är att det inte framkommit någonting som tyder på att kroppen efter döden skulle ha skändats på något sätt, säger kammaråklagare Helene Gestrin.

En 52-årig man är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt polisen fortsätter nu utredningen med förhör samtidigt som polisen väntar på att få det slutliga resultatet av den tekniska och rättsmedicinska utredningen.

Åtal ska vara väckt senast den 1 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".