norrköping

Cirkus till stöd för Västbanken

I Olaiparken mitt i centrala Norrköping pågår förberedelser inför lördagens stödprojekt som har cirkustema. I ett cirkustält blir det barnteater, spex, eldkonst och clowner som uppträder i Cirkus Park Aid.

En av clownerna som uppträder är Papa Dave och bakom det artistnamnet döljer sig Dave Braunsthal. Det är han som är initiativtagare till arrangemanget som genomförs för att ge stöd till den cirkusskola för barn och ungdomar som finns i Nablus på Västbanken i Palestina.

– Jag hörde att cirkusskolans pengar började att ta slut så de behövde lite hjälp och så föddes idén, berättar Dave Braunsthal.

Välgörenhetsprojektet har samlat många olika artister, volontärer och föreningar för att kunna genomföra Cirkus Park Aid.
Men det är inte bara i cirkustältet det kommer att hända saker där föreställningarna avlöser varandra även i parken och i S:t Olai kyrka blir det performance och föredrag.

Dave Braunstahl är med i Clowner utan gränser och det var i samband med ett uppdrag för organisationen som han kom i kontakt med cirkusskolan i Nablus på Västbanken i Palestina. Cirkusskolan som är en plats där barn och ungdomar kan tänka på något annat än krig och konflikter.

– Cirkusskolan betyder jätte mycket, det är positivt att bara få leka och det är bra för alla både unga och gamla säger Dave Braunstahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".