Titanix från Valdemarsvik som tidigare deltagit i Dansbandskampen. Foto: Sören Andersson/Scanpix.
norrköping

Dansbandskampen ett klipp för kommunen

Norrköping kommer från och med idag att stå i fokus när det gäller dansband. Då är det dags för den första av nio direktsändningar när tävlingen Dansbandskampen drar igång.

Ett evenemang som inte kommer att kosta något extra för kommunen mer än i marknadsföring, berättar Johan Bergerfalk på Upplev Norrköping.

- Under nio lördagar ska hela Svergie titta på oss. Och det är där vi kommer att satsa på marknadsföring, säger han.

Det är mellan 150 och 200 personer som arbetar för att se till att Sveriges Televisions program Dansbandskampen ska kunna genomföras nio lördagar under hösten.

Norrköpings kommuns tidigare kontakter i samband med melodifestival och liknande evenmang ledde till att tävlingen nu flyttat in i Nya Parken arena där det i vanliga fall tränas fotboll.

Och de idrottsföreningar som i vanliga fall använder fotbollshallen har fått flytta på sig.

- Några får ju flytta på sig. Vi har haft ett möte med klubbar och andra innan det här och försökt i bästa möjliga mån att erbjuda lösningar, säger Johan Bergerfalk. Men de är klart, några får ju backa litegrann.

'

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".