Linköping

Dubbelmordet ännu olöst efter sex år

1:49 min

Idag är det sex år sedan dubbelmordet i Linköping då en 8-årig pojke och en 56-årig kvinna knivskars till döds av en okänd förövare.

I somras släppte polisen en fantombild på gärningsmannen, men trots många tips har det inte gett något resultat. Spåren efter gärningsmannen slutar på Djurgårdsgatan.

– Det finns ju olika teorier om vilken väg han har tagit, säger Nils Ahlberg, utredningsledare vid Linköpingspolisen.

Dubbelmordet i Linköping den 19 oktober 2004 är fortfarande en olöst gåta. De sista spåren efter gärningsmannen slutar på Djurgårdsgatan där mördarens mössa hittades. En teori har varit att mördaren begav sig till Trädgårdsföreningen, där vittnen såg en ung man på en parkbänk utanför Tropikhuset.

– Här var det en man som satt och var deprimerad och som vi aldrig har fått tag på. Den mannen tror jag är kan vara identiskt med den person som vi har gått ut med bild på, säger Nils Ahlberg.

I juni släppte polisen en fantombild på en man som vittnen sett i närheten av mordplatsen. Hans utseende påminner både om gärningsmannen och om mannen vid Tropikhuset. Sedan bilden släpptes har polisen fått in över 300 tips, men inget som lett till någon framgång i utredningen.

Men Nils Ahlberg tror ändå att fallet går att lösa.

– Hoppet är aldrig borta och i och med att vi vet med hundra procents säkerhet att vi har gärningsmannens DNA så är ju möjligheten att lösa denna gåta väldigt, väldigt stor, säger Nils Ahlberg.

Jakob Kindesjö

Reporter
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista