NT vill inte synas tillsammans med Folkbladet

Arbetets muséum i Norrköping ställer nu in fototävlingen ”En arbetsdag i Östergötland”, som skulle ha ägt rum om en månad. Orsaken är att Norrköpings Tidningar dragit sig ur projektet eftersom tidningen inte vill synas i samma sammanhang som Folkbladet.

Tanken var att både NT, Corren och Folkbladet skulle ha medverkat i arrangemanget och trots att de två sistnämnda fortfarande vill vara med väljer museichefen Anders Lindh nu att strunta i alltihop.

- Vi är ju beroende av alla tre tidningarna om vi ska kunna gå ut brett i Östergötland. Corren har ju en hög täckningsdrag i Linköping men i och med att NT drar sig ur missar vi en stor del av hushållen i Norrköping, säger han. 

De tre tidningarna skulle ha annonserat tre gånger under maj månad för att bjuda in såväl yrkesfotografer som amatörer till tävlingen. De 50 bästa bilderna skulle sedan ha kompletterat utställningen ”En dag i Sverige”, som lånats in från Kulturhuset i Stockholm. 

NT:s marknadschef Jan Jansson anser dock att tävlingen dels har för litet reklamvärde och och dels vill han alltså inte att NT ska synas tillsammans med Folkbladet.

- Vi tillhör samma koncern men vi är två konkurrerande tidningar och anordnar inga gemensamma tävlingar, säger Jan Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista