Alexander Öhgren i aktion. I helgen reser han till handikapp-VM i Sydkorea. Foto: Privat
Bordtennis

Östgötar till VM i Sydkorea

Alexander Öhgren: "Det känns helt fantastiskt"
1:37 min

På onsdag i nästa vecka inleds handikapp-VM i bordtennis i Sydkorea. Två av landslagsspelarna kommer från Östergötland.

– Det har varit ett jättebra år spelmässigt och kroppen har hållit riktigt bra så nu känns det som om det är något riktigt stort på gång, så jag tror att det kan gå rätt bra faktiskt, säger rullstolsburne Alexander Öhgren, 22 år och från Norrköping.

För Alexander blir det VM-premiär och själv hoppas han naturligtvis på ett bra resultat.

– Åttondel får väl anses som ett godkänt resultat, men när man väl är där vill man ju ta sig så långt som möjligt. 

De största chanserna har Alexander Öhgren annars i lagspelet där han bland annat spelar tillsammans med Robert Andersson från Linköping. Huvudkonkurrenterna kommer från Kina och Frankrike.

Alexander Öhgrens styrka är forehanden och han spelar ett snabbt attackspel. Men i bordtennis är också taktiken viktig, något som Alexander Öhgren tänker utnyttja i den rullstolsklass han spelar i.

– Först får man ju titta lite på hur snabba de är i stolen, hur bra rullstolsteknik de har. Sedan får man ju lägga upp taktiken efter det. Så möter man en som har svag balans till exempel försöker man ju alternera mellan korta och långa bollar så att motståndaren tappar balansen hlet enkelt.

Redan på lördag avreser handikapp-landslaget till Sydkorea. Men VM är bara ett steg på vägen för Alexander Öhgren. För det stora målet är att få spela bordtennis i Paralympics.

Redan om två år, när Paralympics avgörs i London, hoppas Alexander Öhgren att han är med:

– Det har ju alltid funnits i bakhuvudet och nu känns det som om det är riktigt nära.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".