Norrköping

Inga löften om mer istid för konståkning

0:57 min

Kultur och fritidsnämnden i Norrköping säger idag att man inte kan utlova någon lösning på konståkningsklubbens problem med för lite istid.

Just nu står 50 barn i kö för att få börja åka skridskor i Norrköping. Konståkningsklubben har nyutbildade tränare. Problemet är att tiderna i ishallen inte räcker till och på kommunen säger man sig inte kunna göra speciellt mycket åt situationen.

– Det är ju väldigt sorgligt att vi inte kan ta emot alla barn som önskar komma. Det är ju så att de tider vi har fördelas genom en speciell isgrupp där de berörda föreningarna i Himmelstalundshallen tillsammans med Östergötlands idrottsförbund gör upp om de tider som finns, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande, Bengt Cete (MP).

Att bygga en ny ishall är det inte tal om, fortsätter han.

– Det är ju ett jättestort ekonomiskt åtagande att göra det. Däremot kan vi se över hur vi fördelar tiderna i de hallar vi har idag.

Kommer det att göras nu?

Jag har inte fått det här som ett ärende till nämnden ännu, utan det ligger fortfarande på tjänstemannanivå. Får vi det som ett ärende till nämnden då måste vi politiker också ta ställning.

Lovisa Gelin

Reporter
lovisa.gelin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista