Lars Murling, kurssamordnare Foto: Raina Medelius
mjölby

Kurs i hållbar kärlek

Kurssamordnare Lars Murling
1:25 min

Mjölby kommun erbjuder föräldrapar i kommunen en gratiskurs i konsten att hålla ihop en relation. Avsikten är att lära ut hur chanserna ökar för att en relation ska bli hållbar.

– Föräldrar som kan samarbeta ökar tryggheten för sina barn, säger Lars Murling som är samordnare för kursen.

Föräldrakursen i hållbar kärlek innehåller korta föredrag och illustrationer på olika teman som paren sen får tala vidare om sinsemellan.
Utbildningen ingår i en större satsning som kommunen gör på föräldrastöd, där även landstinget, Folkhälsoinstitutet och länsstyrelsen bidrar med pengar.

Metoden som kursen bygger på heter PREP och i Sverige var det Ersta diakonisällskap i Stockholm som introducerade modellen.
I kursen blir det också en del handfasta tips.

– Att tydliggöra vad man vill för vi har mängder av outtalade föreställningar och förväntningar och när det vi inte får det som vi hoppas av vår partner blir vi så irriterade fast vi inte har talat om vad det är vi vill berättar Lars Murling.

Är målet med kursen evig kärlek?

– Ha, ha evig kärlek, målet med kursen är att få bättre förutsättningar för att hålla ihop för att bygga relationer är svårt och ju mer vi kan underlätta det desto bättre säger Lars Murling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".