Andreas Alm tvåmålsskytt Foto Pontus Eklund

IFK Norrköping visade vinnarskalle

IFK Norrköping visade upp en vinnarskalle som vi inte har varit vana att se i laget på mycket länge.

IFK Norrköping låg under mot Brommapojkarna på Grimstad IP men vända och vann.

IFK Norrköping hamnade i underläge med 0-1 då Brommapojkarna fick en straff i den 34:e matchminuten. Straffen satte Martin Ekström bakom Andreas Lindberg i IFK målet.
Situationen som resulterade i straffen var inte märkvärdig, en duell mellan Anders Whass i IFK och Richard Henriksson i Brommapojkarna där båda spelarna drog i varandra slutade med att domaren Sven-Martin Åkesson blåste och pekade på straffpunkten. Spelarna i båda lagen såg lika undrande ut.

Men IFK Norrköping reste sig och arbetade sig tillbaka in i matchen, detta skedde främst i andra halvlek. IFK fick hjälp på vägen i och med att Brommapojkarnas Göran Lundqvist blev utvisad i den 56:e matchminuten efter att ha fått sitt andra gula kort.
IFK Norrköping kvitterade minuterna efter utvisningen genom Andreas Alm. Andreas Alm nickade in en hörna lagd av Rodrigo Pontes.

IFK Norrköping tar ledningen med 2-1 i den 69:e matchminuten på nick igen av Alm. Detta efter ett inlägg av Mikael Torin. IFK har tagit över efter utvisningen.

De tillresta IFK supportrarna sätter glädjen i halsen då Brommapojkarna jublar i den 71:e matchminuten. Men domaren dömmer inte mål då bollen aldrig var över linjen.

Brommapojkarna kvitterar istället i den 81:e matchminuten, tror man i varje fall men domaren Sven-Martin Åkesson dömer bort även det målet men denna gång för knuff på målvakten Andreas Lindberg.

Istället kan IFK Norrköpings brasilianske forward Renato Braga utöka IFK:s ledning till 3-1 och matchen är avgjord. 


 

Matchfakta:
Brommapojkarna-Norrköping 1-3 (1-0)

1-0 Martin Ekström (34 str), 1-1 Andreas Alm (61), 1-2 Andreas Alm (69), 1-3 Renato Braga (86).

Utv, Brommapojkarna: Göran Lundqvist (56).

Domare: Sven-Martin Åkesson
Publik: 1 025.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista