LINKÖPING

Väpnat rån mot spelbutik

Under söndagseftermiddagen rånades en spelbutik i Johannelunds centrum i Linköping. Två gärningsmän ska ha trängt sig in i butiken efter stängning och kommit över kontanter.

– Larmet kom in till oss 16.27. Spelbutiken var stängd för dagen men den anställde var kvar efter stängning när det knackade på bakdörren på butiken. Han gick och öppnade och två personer trängde sig in i butiken, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Enligt polisens uppgifter blev mannen i butiken inknuffad och satt med ryggen mot gärningsmännen medan de tillgrep kontanter. Han kände något föremål mot ryggen under rånet, men det är oklart om det var ett vapen eller något annat.

– Han är väldigt chockad, så det är svårt att få fram mer i nuläget, säger Mariana Persson vid polisen i Östergötland.

Det är ännu oklart hur mycket kontanter gärningsmännen fick med sig. Mannen i butiken ska inte ha ådragit sig några fysiska skador vid rånet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".