Linköping

Fem till sjukhus efter klorutsläpp

Stefan Jansson, Medley: ”Vi ser allvarligt på det inträffade”
1:35 min

En arbetsplatsolycka inträffade i förmiddags vid simhallen i Ljungsbro. Sammanlagt fick fem personer föras till sjukhus efter att ha andats in klorgas.

Det var i samband med att kemikalier skulle fyllas på i en tank utanför Ljungsbrobadet som en kemisk reaktion uppstod och klorgas läckte ut från anläggningen.

Sammanlagt fördes fem personer, tre män och en kvinna till universitetssjukhuset. En fick åka hem efter undersökning, men fyra ligger kvar på sjukhuset för observation. Enligt en bulletin från sjukhuset ska dock ingen vara allvarligt skadad. 

– Efter omständigheterna är det stabilt, säger Stefan Jansson, operativ chef på Medley somd driver simhallen.

Han säger också att inga besökare fanns i närheten när olyckan inträffade och att man nu ska utreda vad som hände ordentligt. 

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Idag vet vi inte hur det här kunde inträffa. Vi, tillsammans med polisen och övriga myndigheter, måste nu följa upp det här och sätta oss in i händelseförloppet. 

I samband med olyckan utrymdes simhallen och enligt kommunen kommer den att hållas stängd för vädring under resten av dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".