Malin Baryard föll av hästen

Under några minuter i går eftermiddag, låg svenska OS-hoppet Malin Baryard alldeles stilla på banan på Norrköping Horseshow efter ett otäckt fall. Till slut reste hon sig, oskadd, förutom en skråma på kinden.

Malin red landslagskompisen Agetna Lindelöws häst Kilara i en av lördagens klasser i Norrköpings Grand Prix. I början av banan hoppade Kilara perfekt, men på första hindret i kombinationen kom paret helt fel och kraschade rakt i hindret. Kilara reste sig först, efter en stund kom också Malin upp på benen. Men innan dess hann en och annan runt banan frukta att vårens nyckelbensskada slagits upp.

Malin fick en varm applåd när hon lämnade banan till fots. Hon gick rakt ut på framridningsbanan och satt omedelbart upp på Kilara igen. Sedan tog hon några språng för att kolla att allt var som det skulle med hästen.
-Jag tyckte inte att jag låg kvar så länge, sade Malin.

Bara en enda ryttare klarade banan utan fel och gick vidare till andra fasen. Det resultatet räckte till seger för Linda Heed från Trosa-Vagnhärad med Lycke. Linda har flera riktigt fina hästar på gång och har under vintern och våren i omgångar åkt till Tyskland där hon tränar för Rolf-Göran Bengtsson. Framgångarna har inte låtit vänta på sig. Linda tog också andraplatsen med Thunderbird, paret var snabbast av de åtta som klarade banan med en rivning. Många hade problem på den krävande banan.

Agneta Lindelöw som har ridit hela helgen med ett skadat korsband åkte ur sadeln när Kamea tvärstannade på ett av hindren. Hon landade på fötterna, men lämnade banan hoppande på ett ben. Och Malin Baryard, som bara hade en häst i dagens avslutande klass lovade att ta över ritten på Agnetas andra häst Kilara.
-Det är en fin häst, jag tävlar henne gärna i morgon igen om inte du kan, lovade Malin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista