Östgötapolisen deltog i pedolfilrazzia

I morse inleddes en omfattande razzia mot misstänkta pedofiler i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Även polisen i Östergötland deltar i aktionen.

Kriminalchefen i Östergötland, Jimmy Klaar, bekräftar för nyheterna att polisen i Östergötland är med i arbetet med barnporr-razzian. I övrigt vill han inte berätta om tillslaget ännu.

Ordern till polismännen runt om i Sverige var att med start klockan sex i morse göra husrannsakningar och leta efter barnporr i datorer och beslagta utrustning hos drygt etthundra namngivna personer i landet, bland annat i Östergötland.

De misstänkta pedofilerna har spårats med hjälp av rikskriminalens it-grupp. Genom kreditkortsnummer ska man ha lyckats identifiera de misstänkta.

Rikskriminalens chef, Lars Nylén, säger till Expressen att man också haft internationella poliskontakter i arbetet, och att utredningen kommer att ta lång tid att slutföra.

Det är fortfarande oklart om någon av de misstänkta själva har producerat barnporr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista