1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Ishockey

Linköping storslog Frölunda

Andreas Jämtin gav Linköping ledningen mot jumbon Frölunda redan efter 25 sekunder. Det skulle komma mer. Mycket mer.

 – En formidabel genomklappning, säger Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson om Frölundas storförlust borta mot Linköping.

Frölunda kom till match kraftigt decimerade på grund av en lång skadelista. Men ändå en svag vind i ryggen efter seger mot Färjestad senast.

Men det blev motvind per omgående. Linköping tryckte gasen i botten och redan efter 25 sekunder låg pucken i mål bakom Johan Holmqvist i frölundamålet. Ditslagen av Andreas Jämtin.

– En ganska hyfsad match hittills, Frölunda har inte varit utan chanser men Norrena har varit bra. Kul spel än så länge, rapporterade Radiosportens Daniel Alling i början av den första perioden.

Efter 13 minuter höll sig Jämtin framme igen och slog in 2-0 efter en fin pass från backen Erik Andersson.

– Dåligt försvarsspel av Frölunda leder fram till målet, Det blir tungt för Frölunda att få poäng här, den saken är klar, sa Daniel Alling.

Och tyngre skulle det bli. Med 4.40 gjorde Patrik Zackrisson 3-0.

– Har man så här ont om spelare i Frölunda och några tongivande är borta så är det inte så lätt. Jag är rädd att den här matchen är stängd, sa L-G Jansson.

I andra perioden gjorde Linköping precis som i första – mål direkt. 28 sekunder tog det för Andreas Molinder att hitta rätt.

Niklas Andersson tände ett visst hopp för gästerna med ett reduceringsmål efter 2,52.

– Det har inneburit en viss uppryckning för Frölunda i alla fall, sa Daniel Alling.

Den räckte till 11.25 in i andra perioden då Andreas Phil gjorde 5-1.

– Det är lite molokna frölundaspelare som åker ut till vila efter den andra perioden. Bättre backspel krävs om Frölunda ska kunna klättra i tabellen, det duger inte, sa Daniel Alling.

Linköping öste vidare i sista perioden och fick göra lite som man ville i anfallszon.

– Man möter ett Frölunda som agerar utan självförtroende i försvarsspelet. Anfallsmässigt är man hyfsat med, sa Daniel Alling.

– 3-0 är en uppförsbacke som är lite för hög för att vända mot Linköping. det är inte godkänt och vi är alla väldigt väldigt besvikna, säger frölundatränaren Stephan Lundh till Radiosporten.

Tvåmålsskytten Andreas Jämtin var förstås glad efter matchen.

– Vi spelar bra i vår kedja och jag trivs bra med tjeckerna. Vi hade bra utdelning idag, säger han till Radiosporten.

 Linköping-Frölunda 6-1 (3-0, 2-1, 1-0)
Första perioden: 1-0 (0.25) Andreas Jämtin (Jan Hlavac, Jaroslav Hlinka), 2-0 (13.03) Andreas Jämtin (Erik Andersson, Jaroslav Hlinka), 3-0 (15.20) Patrik Zackrisson (Magnus Johansson, Jan Hlavac) spel fem mot tre.

Andra perioden: 4-0 (2.28) Andreas Molinder (Klas Dahlbeck, Erik Lindhagen), 4-1 (2.52) Niklas Andersson (Andreas Karlsson), 5-1 (11.25) Andreas Pihl (Viktor Ekbom, Patrik Zackrisson).

Tredje perioden: 6-1 (1.37) Erik Andersson (Jaroslav Hlinka, Magnus Johansson) spel fem mot fyra.

Skott: 31-23 (12-7, 7-10, 12-6).

Utvisningar Linköping: 3x2.
Utvisningar Frölunda: 7x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm.
Publik: 5 976.

Johnnie Lager
johnnie.lager@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".