Foto: Johan Gustafsson/SR Östergötland
Ydre

Fem års fängelse för knivdåd

Fem års fängelse för dråpförsök. Det blev domen mot den 34-årige man från Göteborg som knivskar en man på ett värdshus i Österbymo i höstas.

Händelsen inträffade den 18 september då den 34-årige mannen från Göteborg besökte värdshuset i Österbymo. Inne på restaurangen var det stökigt under kvällen. När en av gästerna, en 24-årig man, lämnade lokalen gick göteborgaren plötsligt till attack och stack en kniv i hans bröst.

Enligt tingsrätten skedde angreppet helt oprovocerat. Knivhugget träffade djupt i närheten av hjärtat, men 24-åringen klarade sig efter sjukhusvård.

En tid före händelsen hade 34-åringen på eget bevåg slutat att ta sin medicin mot ADHD. Detta trots vetskapen om att han skulle få svårt att kontrollera sin aggresivitet.

34-åringen hävdar att han handlat i nödvärn. Tingsrätten dömer honom nu till fem års fängelse för försök till dråp. Han döms även att betala cikra 86 000 i skadestånd till 24-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".