Foto: Niklas Luks/Blåljus.se

Snöhinder länet runt

Meteorolog Lisa Frost
0:49 min

Det kommer att fortsätta snöa resten av dagen. Just nu ligger kraftiga snömoln över Östergötland och SMHI har utfärdat en klass ett-varning. Vädret drabbar trafiken men även avdentskonsterter och andra evenemang som nu ställs in, främst på landsbygden. Men kollektivtrafiken fungerar hittills.

Från Östgötatrafiken meddelar man att trafiken i stort flyter på, även om bussar, pendeltåg och spårvagnar har haft vissa problem och man får räkna med förseningar.

Från polisen säger vakthavande befäl Torbjörn Lindqvist att folk tycks hålla sig inne idag och att trafikolyckorna som kommit till polisens kännedom fram till strax efter lunch, varit oväntat få.

Däremot ställs en rad konserter och andra evenamng in på grund av snönhinder, främst på lansdsbygden där det är svårt att över huvudtaget komma ut på vägarna på vissa håll. Bland annat i Valdemarsvik och i Västra Eneby på Vikbolandet har man tvingats ta beslutet att ställa in evenemang.

Meteorolog Lisa Frost på SMHI berättar att det kommer att snöa resten av dagen. En och en halv decimeter kan det bli. Snöfallet kan ses på SMHI:s instrument.

- Det är ganska kraftiga radarekon på sina håll, säger Lisa Frost och tillägger:

- Har man möjlighet att lämna bilen hemma så ska man göra det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".