Östergötland

Varning för mer snö och förseningar

Sylvia Rydström, Östgötatrafiken: ”Lite förseningar måste man räkna med.”
1:35 min

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för kraftigt snöfall i östra delarna av Östergötland under dagen. Det är främst östersjökusten i södra länet som lokalt kan få kraftiga snöbyar. Samtidigt säger Östgötatrafiken att de räknar med förseningar under dagen.

– Det ser förhållandevis bra ut trots att det är mycket snö på vägarna. Lite förseningar har vi men det måste man räkna med när det är sådant här väglag för då går säkerheten för tidtabellen, säger Sylvia Rydström som är informationschef på Östgötatrafiken.

Förseningarna gäller framför allt busarna. Pendeltågen går i princip som de ska. För bussarna är det 5-10 minuters förseningar. I Linköping hade bussarna under morgonen problem när de inte kom upp för lasarettsbacken.

– Ett litet problem på morgonen har varit några felparkerade bilar som gjort att vi inte kommit fram och behövt backa och trixa lite. Står det bilar över spårvägen så tar det rätt lång tid att få bort dem, säger Rydström.

I Norrköping kolliderade en bil och en spårvagn vid Södertull i morse och det gjorde att trafiken i innerstan påverkades under drygt en timme.

Vad ska man som resenär göra?
– Man ska vara beredd på att bussen kommer lite senare än vanligt för vi tar det försiktigt i sådant här väglag. Så det är väl ordentliga mössor och vantar på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".