Överåklagare Gunnar Stetler Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
Norrköping

Två nya misstänkta i muthärvan

Gunnar Stetler: ”Åtal kan komma i början av nästa år”
0:43 min

Ytterligare två personer är nu misstänkta för inblandning i den uppmärksammade muthärvan i Norköping. Det handlar om underleverantörer till det byggföretag, vars vd redan delgivits misstanke om brott. 

I centrum av muthärvan står en tjänsteman på Norrköpings kommun. Han är misstänkt för att ha låtit ett byggföretag renovera sin sommarstuga, men skicka räkningen till kommunen under förespegling att det handlade om en skolrenovering.

Även vd:n för byggföretaget är delgiven misstanke om brott och nu växer alltså härvan ytterligare. Enligt överåklagare Gunnar Stetler misstänks två av byggfirmans underleverantörer också för att vara inblandade i härvan.

Husrannsakan hos de båda underleverantörerna har gjorts och de har också förhörts, men Gunnar Stetler vill idag inte gå in på vad utredningen har gett eller på vilket sätt de är inblandade i muthärvan.

Tidigare artiklar om mutskandalen

Foto: Fredrik Persson / Scanpix

#text=4069241#
#text=4073032#
#text=4101206#
#text=4130948#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".