Östergötland

Förseningar och avåkningar i halkan

Det hala väglaget fortsätter att ställa till problem. Polisen rapporterar om ett 10-tal avåkningar under dagen och på riksväg 50 vid länsgränsen mot Närke är det totalstopp i det norrgående körfältet.

Orsaken är att en långtradare står på tvären över vägen.

– Vi ska försöka flytta den så trafiken kommer förbi. Det är mycket stökigt och halt på platsen, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen till TT.

Även inom kollektivtrafiken fortsätter problemen. I nuläget får man enligt Östgötatrafiken räkna med förseningar på mellan 10 och 25 minuter i landsbygdstrafiken.

Även tätortsbussarna är försenade. I de flesta fall rör det som om förseningar på mellan 5 och 15 minuter, men på vissa linjer kan man få vänta i upp till en halvtimme.

Inom spårvagnstrafiken i Norrköping ligger förseningarna just nu på mellan 10 och 20 minuter. Vissa avgångar ersätts också med buss på grund av fordonsbrist.

På Östgötapendeln ersätts huvuddelen av avgångarna med buss från och med idag. Till och med den 9 januari kommer bara ungefär en avgång i timmen att gå med tåg.