Förtroendekris på Integrationsverket

Många av de anställda på Integrationsverket i Norrköping mår dåligt och har inte längre något förtroende för sin generaldirektör Andreas Carlgren. Det säger Sven Hjelmskog, facklig representant på verket idag.

Orsaken till förtroendekrisen är att ledningen, enligt facket, struntat fullständigt i de anställdas åsikter i samband med en nyligen genomförd omorganisation.

Syftet med omorganisationen var att effektivisera Integrationsverkets arbete och till en början fungerade allt som det skulle. En arbetsgrupp bestående av representanter från både arbetsgivare och fackförbund tillsattes. Gruppen skulle genomföra en översyn av organisationen.

Översynen ledde fram till två förslag som lämnades till ledningen, men när ommöbleringen i organisationen sedan skulle genomföras valde ledningen, enligt Sven Hjelmskog, att helt strunta i facket och de anställdas önskemål och åsikter.

- Arbetsgivaren har åtsidosatt samverkansåtalet och visat att man inte har förtroende för personalen och facket, säger Sven Hjelmskog.

Han säger också att många av de anställda idag mår dåligt och att förvirringen när det gäller vem som ska göra vad är stor.

- Det finns mycket intern kritik och många saknar idag förtroende för generaldirektören Andreas Carlgren, fortsätter han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".