Försäljning av sportböcker upp i hovrätten

Göta hovrätt tar idag upp målet mot man från Norrköping som dömdes i Tingsrätten till tre års fängelse fär bokföringsbrott och grovt skattebrott efter att ha sålt sportböcker.

Mannen och en kompanjon har enligt domen i Norrköpings tingsrätt sålt stora mängder böcker som dom inte redovisat till skattemyndigheten.
Bokförsäljnig till ett värde av 15 miljoner kronor.
I tingsrätten hävdade mannens kompanjon att en del av böckerna som såldes var hans privata boksamling och därför redovisades dom inte.
Andra oredovisade böcker ska också ha varit sådana som sålts privat.
Men den här förklaringen godtog inte tingsrätten. Utan den anser att den så kallade privata försäljningen är en del i bolagets verksamhet.
Den 48-åriga mannen dömdes av tingsrätten till tre års fängelse och fem års näringsförbud. Något längre än sin kumpan eftersom han ansåg vara drivande i bokförsäljningsföretaget. Kumpanen dömdes i slutet av februari till två års fängelse och fem års näringsförbud.
Idag ska alltså målet mot mannen upp i Hovrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista