Norrköping/Finspång

Tre till sjukhus efter tankbilsolycka

1:33 min

Tre personer fick föras till sjukhus med lindriga skador vid den tankbilsolycka som inträffade på riksväg 51 i förmiddags. Enligt räddningstjänsten var det bara tur att ingen skadades allvarligt.

Olyckan, som gav upphov till långa köer, ägde rum vid 11-tiden på förmiddagen vid avfarten till Rejmyre mellan Finspång och Norrköping.

Enligt insatsledaren Bengt Eriksson vid räddningstjänsten i Finspång var tankbilen på väg söderut när den blev påkörd av en personbil i det så kallade Vistingekorset.

– Det var fruktansvärt halt i korsningen. Personbilen som kom från Rejmyre och skulle stanna vid stoppskylten bara gled ut på vägen och träffade framhjulet på tankbilens släpvagn.

Chauffören i tankbilen hann styra undan litegrann och det slutade med att släpet hamnade i diket. Tankbilen var lastad med kvävgas, men den tank som hamnade i diket var redan tömd och någon risk för läckage var det aldrig, enligt Bengt Eriksson.

Däremot menar han att det var ren tur att ingen blev allvarligt skadad i olyckan.

– Det hade kunnat bli betydligt mycket allvarligare. Det var rena turen att personbilen träffade där den gjorde. Hade den träffat lite längre bak hade den åkt in under släpet och hade den träffat längre fram hade den hamnat mellan lastbilen och släpet.

Hur skulle du beskriva läget på vägarna just nu?

– Det är otroligt halt. Och särskilt då i den här korsningen var det väldigt, väldigt halt. Den snö som ligger där har blivit så tillkörd att den är som polerad.