Obefogad oro från industrin enligt landstingsråd

Landstingsledningen avvisar gårdagens kritik från den tunga industrin i Norrköping med omnejd vad gäller neddragningarna på Vrinnevisjukhuset.

Enligt landstingsrådet Björn Grip, vänsterpartiet, innebär förändringarna inga ökade risker för personalen på industrierna.

Representanter för hamnen och den tunga industrin, bl a pappersbruken, protesterade i går mot förändringarna på Vrinnevisjukhuset. De var djupt oroade över att inte ha tillgång till bassjukvård med ortopedi och kirurgi dygnet runt.

Hos dem arbetar personal med stora maskiner i miljöer där hetta, elektrisk spänning och kemikalier förekommer dygnet runt, året runt.

Men Björn Grip anser alltså att oron är obefogad.

Som tidigare är det ambulanspersonalen som ger den första livsuppehållande behandlingen och en längre resa har ingen betydelse säger han. Han lutar sig på de synpunkter som de medicinskt ansvariga lämnat.

Inträffar en större olycka kommer alla närbelägna sjukhus att hjälpa till och huvudansvaret kommer Universitetssjukhuset i Linköping att ha, precis som nu, säger han. Björn Grip är fullt övertygad om att framtidens vård blir god.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".