Kommunalråd nöjd med folkomröstning

Norrköpings kommunalråd Mattias Ottosson (s) känner sig i dag nöjd med resultatet i folkomröstningen om Vrinnevisjukhuset. Detta trots att landstingsrådet Paul Håkansson (s) tidigare idag sagt att det inte finns varken pengar eller politiska möjligheter att återskapa sjukhuset till ett fullvärdigt akutsjukhus.

I morgon träffar Norrköpings kommunledning landstingets ledning för att med folkomröstningen i ryggen framföra dom krav som har framförts för att återskapa Vrinnevisjukhuset. Mattias Ottosson tror att om inte landstingspolitikerna ändrar sig i frågan ligger den politiska majoriteten i landstinget illa till.

Även oppositionsrådet Jörgen Rundgren (m) tror att det är fullt möjligt att det politiska trycket på landstingspolitikerna kan göra att det blir en förändring.

Båda är eniga om att det var rätt att hålla en folkomröstning i frågan även om frågan inte avgörs på den kommunala nivån, utan på landstingsnivå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".