Motala

Förskola evakuerad efter brand

0:53 min

En brand utbröt vid 10-tiden i förmiddags i ett lekrum på Ekparkens förskola i Motala. Sammanlagt befann sig ett 60-tal barn och vuxna i lokalerna, som utrymdes snabbt.

Räddningstjänsten kunde sedan släcka branden relativt snabbt, men brandorsaken är ännu oklar.

– Jag vet inte vad som har orsakat det hela, men lekrummet och ett rum utanför är totalskadat så det har varit riktigt sotsvart rök i de här båda rummen, säger räddningsledaren Lars-Inge Wahlström.

Är alla som fanns i byggnaden oskadda?

Alla är oskadda, ja.

På kommunen säger chefen för barn- och utbildningsförvaltningen Cecilia Larsson att barnen verkar ha tagit förmiddagens händelser bra, men att det är viktigt att de nu får stöd både från personal och föräldrar:

– Det handlar ju om små barn och det finns säkert en och annan som både är uppskrämd, rädd och förundrad efter det som hänt. 

Hon säger också två av förskolans avdelningar bara fick mindre rökskador. I den del som eldhärjades kommer saneringsarbetet dock att ta tid. 

– Det kanske kommer att ta några månader innan den är återstädd. De andra avdelningarna hoppas vi kunna sanera under de närmaste dagarna.

Var ska barnen vara under tiden?

– Vi jobbar på att hitta en lösning i det här bostadsområdet. Det finns flera olika alternativ faktiskt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista